Pomoć za korišćenje i podešavanje servisa

KAKO SE KORISTI SKR.rs?

Pokušao sam maksimalno da olakšam korišćenje servisa. Na naslovnoj strani, u polje koje se nalazi ispod našeg logoa, unesite dugačku adresu koju želite da skratite. Klikom na dugme SKRati, servis skraćuje uneti link, i u polju ispod, prikazuje skraćeni link. Ukoliko ne želite da dobijete prvi slobodan skraćeni link, klikom da "Dodatne opcije", pojaviće se još dva polja, "Proizvoljni URL" i "Šifra za URL". U prvo polje unosite skraćenicu pod kojom želite da skratite link. Drugo polje je opciono, i u njega unostite šifru kojom želite da zaštitite skraćeni link. Ako ste uneli šifru, svaki put kada neko pokuša da upotrebi skraćeni link, prvo će morati da unese ispravnu šifru. Tek nakon toga, biće prosleđen na pravu adresu.

BOOKMARKLET

SKR.rs je moguće koristiti i pomoću bookmarkleta. Bookmarklet je u osnovi JavaScript kod, koji se izvršava kada kliknete na njega u traci sa prečicama u vašem browseru. Kada kliknete na SKR.rs bookmarklet, otvoriće se novi prozor, sa rezultatom skraćivanja stranice na kojoj se trenutno nalazite.

Bookmarklet je lako postaviti u vašu traku sa prečicama: kliknite na "SKR.rs BOOKMARKLET" ispod, držite, i prevucite na željeno mesto među vašim prečicama. I to je to! Od sad jednim klikom možete da skraćujete omiljene stranice!

SKR.rs BOOKMARKLET

PODEŠAVANJE ZA TWEETDECK

SKR.rs je moguće koristiti i iz aplikacije TweetDeck. Ova mogućnost u mnogome olakšava rad, jer više ne morate da žonglirate između web čitača i prozora TweetDecka da biste skratili link, sada TweetDeck to radi automatski za Vas, i to sa Vašim omiljenim servisom za skraćivanje linkova :)

Procedura za podešavanje je krajnje jednostavna. Kada pokrenete TweetDeck, otvorite prozor za podešavanje. Sa leve strane iz menija izaberite opciju Services. Iz liste "Select the service you wish to use to shorten URLs", izaberite "Other". U polje "Other URL Shortenning Endpoint" upišite sledeće:

http://skr.rs/pub.php?%@

Podešavanje SKR.rs na TweetDeck

Zašto se SKRBot pojavljuje u mojim logovima?

Prilikom svakog skraćivanja linka, ili u nasumičnim vremenskim intervalima, SKR.rs će pokušati da izvuče naslov stranice koja se skraćuje. Alat koji koristimo za ovo sebe naziva SKRBot. Nije preterano kreativno, ali ipak je u pitanju samo gomila programskog koda :) Bot se identifikuje sledećim tekstom:

SKRBot/1.0 (+http://skr.rs/bot.html)

Da Vam i odgovorim na pitanje, SKRBot se pojavljuje u vašim logovima onda kada neko skrati URL Vašeg sajta. SKRBot ne pretražuje ceo internet, i na pretražuje svaku stranicu na Vašem sajtu, već samo onu koju neko želi da skrati. Ukoliko imate bilo kakva pitanja vezana za SKRBot, koje informacije uzima i kako raspolaže njima, slobodno me kontaktirajte.

When each link is shortened, or at random intervals, SKR.rs will attempt to extract the title of the page being shortened. The tool we use for this task is called SKRBot. Not overly creative, but it's still only a bunch of programming code :) Bot identifies itself with the following text:

SKRBot/1.0 (+http://skr.rs/bot.html)

So, to answer your question, SKRBot appears in your server logs when someone shortens a link to a page on your site. SKRBot does not crawl the Internet, and does not crawl every page on your site, only the page that someone is shortening. If you have any questions regarding SKRBot, which information is gathered, and how this information is being used, feel free to contact us.