Ko stoji iza SKR.rs?

Projekat SKR.rs je nastao slučajno, iz čiste radoznalosti, i želje da napravim nešto što do sad nisam. Iako postoji more sajtova koji se bave skraćivanjem linkova po mojim saznanjima, na našem "tržištu" ne postoji ni jedan. Malo kasnije sam naravno saznao da nisam u pravu, i da postoji par sajtova. Međutim, sa izuzetkom jednog, većina i nisu tako kratki, pa se onda gubi smisao skraćivanja linka. Želeo sam da znam da li ja to mogu da napravim, i ako mogu, koliko će to biti zanimljivo ljudima iz mog okruženja. A u krajnjoj liniji i širim narodnim masama. Zato sam brže bolje požurio da završim ovaj sajt, i uz dosta odlaganja, i probijanja nekoliko samonametnutih rokova, završio sam ga!

Zašto baš ovaj projekat? A zašto da ne? Izuzetno je zanimljiv, posebno kad se uzme u obzir da sam pokušao da u samom startu napravim bezbedan servis. Prilikom svakog skraćivanja linka, vrši se serija provera, da bi se korisnici ovog servisa zaštitili od opasnih sajtova. Ukoliko uneta adresa ne prođe na bilo kom od testova, skraćivanje linka neće biti dozvoljeno, a korisnik će biti obavešten o grešci. U planu su još neka poboljšanja, ali o tom po tom.

Za dobar izgled sajta je zaslužan moj prijatelj Vladimir Kolar, bez koga bi sve ovo izgledalo vrlo... Hm... Sterilno. Sajt bi izgledao još bolje, da mene nije mrzelo da se igram i doterujem još više. Možda me u jednom momentu neće mrzeti, pa ću ga uraditi kako dizajner nalaže. S druge strane, kad god se nešto pokvari, glavni krivac sam ja - Slobodan Todorov. Stalno volim da čačkam nešto, i iako sam vatreni zagovornik parole "ako radi, ne popravljaj ga!", sam je se vrlo retko pridržavam. Da, dobro ste pročitali, samo dve osobe su radile na ovom sajtu. Ipak je ovo lični, eksperimentalni projekat.

Toliko o ovom projektu za sada. Nadam se da će vam ovaj sajt biti koristan, i da ćete ga koristiti sa lakoćom i zadovoljstvom.

Zašto koristiti SKR.rs

Skroz dobro pitanje. Za kog bi očina koristili SKR.rs, kad već postoji more sajtova koji rade isto što i mi? Pokušaću da u kratkim crtama iznesem prednosti korišćenja baš našeg servisa, a ne nekog drugog.

Eto, u kratkim crtama, šta smatram za prednosti sajta. Možda se ne slažete? Imate nešto da dodate? Slobodno mi se javite, napišite sa čime se ne slažete, ili biste dodali ovde. Ako je osnovano, proširiću spisak. Nije u kamenu isklesan :)