Politika privatnosti

Iako hobi projekat, SKR.rs teži da pruži sve kvalitetete profesionalnog servisa. Stoga i ova sekcija o politici privatnosti sajta.

Nisam advokat, niti se razumem u stručne termine, pa će stoga politika privatnosti biti opisana na laički način. Par osnovnih stvari koje treba znati o servisu SKR.rs:

1. Prilikom skraćivanja linkova, vrše se neke bezbednosne provere. Trudimo se da svaki skraćeni link bude bezbedan za posetioce.

2. Provere se vrše preko SURBL, Spamhaus ZEN, i Phishtank crnih lista.

3. Sajt koristi Google Analytics, koji može prilikom svake posete sajtu da zapiše kolačić (cookie) na Vaš računar. Pročitajte Google politiku privatnosti ovde, da saznate kako oni raspolažu podacima koje sakupe.

4. Prilikom provera linkova, ni jedan lično identifikujući podatak se ne šalje serverima za proveru. Ovim serverima je dostupan samo podatak da je naš servis zatražio određene informacije.

5. Prilikom svakog uspešnog skraćivanja linka, beleži se Vaša IP adresa i vreme skraćivanja. U slučaju bilo kakve zloupotrebe, ovaj podatak će biti dostavljen Vašem provajderu, i/ili nadležnim organima. U svakom drugom slučaju, čuvaćemo Vašu IP adresu tajnom, do granica naših mogućnosti.

6. Email adrese, prepiska i slično neće biti prodavani, iznajmljivani, ili na bilo koji drugi način ustupani trećim licima. Izuzetno će ovi podaci biti dostupni nadležnim organima, a u skladu sa važečim zakonima Republike Srbije.

7. Prilikom svake posete skraćenom linku, vodimo malu statistiku poseta. Podaci koje beležimo su: skraćeni link na koji je kliknuto, odakle poseta dolazi, koji browser je korišćem (User-agent), i IP adresa posetioca. Prilikom ovih poseta, SKR.rs NE ostavlja nikakve kolačiće na računaru posetioca. IP adresa se čuva u bazi zbog geolokacije za statistiku linkova. Ove podatke čuvamo do granica zakonskih mogućnosti.